Madeira wine on sailing boat Sagres around the earth
Is since yesterday on board the Portuguese training ship Sagres a wine cask with 55 liters of Madeira wine, with Malvasia cast of 2000. Was placed inside a short passage in Funchal during the journey between Lisbon in Portugal to Salvador da Bahia, in Brazil.
Madeira wine is always on board during nearly 11 months to the fort will be making a trip circumnavigation. Will be back to Lisbon on December 23.
Throughout this time, wine will benefit from the heat of the tropics and the balance of the boat to gain properties that do not reach and land. It is the revival of a centuries-old custom of a bygone era, with the producers of Madeira wine barrels to make board who went to India and returned with some unique qualities. He gave the name "Vinho da Roda" (something like Wheel wine).
This wine, traveling on board the Sagres, will not be sold in return. Before a lot compared to what was in the basement of the Institute of Madeira wine, bottled and given to prove on special occasions.
Está desde ontem a bordo do navio escola português Sagres uma pipa com 55 litros de vinho Madeira, com a casta Malvasia de 2000. Foi colocado no seu interior durante uma curta passagem que o veleiro fez ao Funchal, na viagem de ligação de Lisboa, em Portugal, a Salvador da Bahia, no Brasil.
O vinho Madeira vai sempre a bordo durante os cerca de 11 meses que a Sagres vai estar a fazer uma viagem de circum-navegação, com regreso à capital do país a 23 de Dezembro.
Durante todo este tempo, vinho vai beneficiar do calor dos trópicos e dos balanços do barco para ganhar propriedades que não atinge e terra. É o retomar de um costume secular de outros tempos, com os produtores de vinho Madeira a fazerem embarcar pipas que iam à Índia e voltavam com umas qualidades ímpares. Dava pelo nome de "Vinho da Roda".
Este vinho,que viaja a bordo da Sagres, não será comercializado no regresso. Antes comparado com um lote que ficou nas caves do instituto do vinho da Madeira, engarrafado, e dado a provar em ocasiões especiais.
About author: Paulo Camacho
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
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Very interesting!
ReplyDeleteinteresting factual tidbit...does it taste very different then? since i don't drink, i don't know a thing about wine... but i didn't know the tropical heat transforms wine...
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